IMAG0996

Vergunningen

Word lid van HSV Groot-Ammers

Vraag een (jeugd)vispas aan en word lid van HSV Groot-Ammers e.o. Als lid mag u in de viswateren van HSV Groot-Ammers vissen, in alle wateren die in landelijk lijst voorkomen en u krijgt een vergunning van Alblasserwaard-west waar diverse hengelsportverenigingen viswater hebben ingebracht waar u mag vissen om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor u als hengelsportliefhebber. Wil je als jeugd zijnde op roofvis vissen of met meer dan een hengel vissen dan heb je een jeugdvispas nodig. Een (jeugd)vispas aanvragen kan via onderstaande link:

Online een vispas aanvragen   

Jeugdvergunning

Voor de jeugd tot 14 jaar hebben wij een aparte gratis vergunning. Dit is een jeugdvergunning. Deze vergunning kan via onderstaande link aangevraagd worden. Na het aanvragen kan de vergunning worden uitgeprint. Met deze jeugdvergunning kan de jeugd vissen in de kernen van Streefkerk en Groot-Ammers. Wil je op roofvis vissen of met meer dan 1 hengel vissen dan moet je een jeugdvispas hebben en geen jeugdvergunning. De jeugdvergunning kan aangevraagd worden via:

Online een jeugdvergunning aanvragen  

Zodra u een vergunning heeft aangevraagd kunt u een VBL(voorlopig bewijs lidmaatschap) en de bijbehorende papieren downloaden en uitprinten voor gebruik. Met deze VBL kunt u namelijk direct vissen. De vispas wordt u automatische toegestuurd door Sportvisserij Nederland. Heeft u problemen met het aanvragen van een vergunning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Vissen op de Lek

Wilt u op de Lek vissen maar bent u geen lid van HSV Groot-Ammers e.o. Dan kunt u nu een Lekvergunning aanvragen. U heeft een lekvergunning nodig van HSV Groot-Ammers als u wilt vissen op de lek vanaf de Pontreep te Schoonhoven tot aan de heerlijkheid van Jaarsveld. Dat is bij km paal 964 aan de Lagerwaardweg in Tienhoven. Er kan een dag- of een week vergunning aangevraagd worden. 

Een lekvergunning aanvragen kan via:  Lekvergunning aanvragen

Tarieven

Hieronder vindt u een overzicht van alle tarieven van HSV Groot-Ammers geldig in 2022 en de kosten voor het gebruik maken van de trailerhelling:

  • Vispas € 38,00 inclusief € 5,00 administratie kosten,
  • Vispas € 33,00 via automatische incasso,
  • Jeugd vispas € 18,00 via automatische incasso,
  • Jeugdvergunning tot 14 jaar gratis,
  • Extra vispas € 18,50 via automatische incasso,
  • Sleutel trailerhelling € 50,00, inclusief € 25,00 borg,
  • Sleutel Trailerhelling geldt niet voor de kleine vispas
  • Statuten worden op aanvraag verstuurd.

  Verhogingen van de tarieven voor het volgende jaar zullen omstreeks half oktober doorgevoerd gaan worden en zijn te vinden op de website van HSV Groot-Ammers.

Bijbehorende documenten

Als u een Vispas aanschaft via HSV Groot-Ammers e.o., dan heeft u een aantal bijbehorende documenten nodig. Dit zijn documenten die wij hebben in samenwerking met een aantal andere vereniging. Deze documenten moet u altijd bij hebben als u gaat vissen. 

Witte Waterkaartje

Voor de kernen van Groot-Ammers en Streefkerk hebben wij het Witte waterkaartje. In dit witte waterkaartje staat informatie over waar u mag vissen in de kernen. Dit kaartje moet u altijd bij hebben als u gaat vissen. U kunt dit kaartje downloaden en uitprinten via:

Witte-waterkaartje2022-2025

Alblasserwaard-West Poldervergunning

Met een aantal verenigingen in Alblasserwaard-west hebben wij een samenwerking lopen. Bent u lid bij een van deze verenigingen dan mag u via de poldervergunning ook vissen in de wateren van de aangesloten verenigingen van Alblasserwaard-west. In de poldervergunning staat een lijst met viswater waar u in mag vissen. Ook deze moet u altijd bij hebben als u gaat vissen. U kunt de poldervergunning downloaden en uitprinten via:

AW_poldervergunning_2022-2024
Sponsoren